Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Brandblusser aanschaffen?

Brandblusser aanschaffen?

Wil je een brandblusser kopen? Dan kan dat snel en eenvoudig in de webshop van ARBO winkel. Wij verkopen de meest verkochte typen brandblussers: poederblussers, schuimblussers, maar ook CO2 blussers, vetblussers en brandslanghaspels.

Voor bedrijven zijn brandblussers verplicht. Voor particulieren niet, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het ook voor huishoudens een zeer verstandig idee is om een brandblusser aan te schaffen.

Welke brandblusser moet ik kopen?

Welke brandblusser je het beste kunt kopen, hangt van een aantal zaken af. Voor bedrijven gelden er regels en in veel gevallen ook bepaalde eisen. Zo moet er een minimaal aantal blussers per verdieping zijn en is er ook sprake van een maximale afstand tussen de onderlinge blussers. Om diverse redenen kan er sprake zijn van een benodigde combinatie van verschillende brandblussers.

Welke brandblusser je het beste kunt kopen, is natuurlijk vooral afhankelijk van het soort brand dat je hiermee moet kunnen blussen.

Elke brandblusser is ingedeeld in bepaalde categorieën die aangeven welke soorten branden hiermee kunnen worden geblust. Voor thuisgebruik zijn poederblussers en vooral schuimblussers geschikt. Met schuim- en poederblussers kun je namelijk vrijwel alle gangbare branden in huis blussen. Ze zijn geschikt voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen. Een extra voordeel van een poederblusser, is dat deze ook goed geschikt is voor het blussen van gasbranden. Nadelen van poederblussers zijn dat het poeder grote schade aan kan richten aan elektronische apparatuur en dat het minder geschikt is voor het blussen van personen. Voor het blussen van personen kun je overigens ook een blusdeken in huis halen.

Voor het blussen van vetten en olie, gebruik je een vetblusser en een CO2-blusser. In veel bedrijven is hier dus behoefte aan. Net als aan een brandslanghaspel, omwille van de veel grotere bluscapaciteit.

Advies bij brandblussers kopen

Wil je een brandblusser kopen, maar weet je niet zeker welke voor jou geschikt is? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met ARBO winkel. Wij helpen je graag verder. Heb je een geschikte brandblusser gevonden, bestel deze dan in de webshop, of kom langs in onze winkel in Ede.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company