Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De gevolgen van afgekeurde noodverlichting

De gevolgen van afgekeurde noodverlichting

In deze blog willen wij het hebben over de gevolgen van afgekeurde noodverlichting. Eigenlijk zou afgekeurde noodverlichting maar één gevolg moeten hebben, en dat is dat je deze na de keuring direct repareert of vervangt. Waar wij bij de gevolgen van afgekeurde noodverlichting dan ook vooral op doelen, is wat de gevolgen zijn als je hier niets aan doet. Wij willen vooraf benadrukken dat het altijd cruciaal is om met goedgekeurde en werkende noodverlichting te werken.

Het belangrijkste gevolg van afgekeurde noodverlichting: onveilige situaties

Noodverlichting heeft een duidelijke taak en een duidelijk nut. Wanneer bijvoorbeeld het licht uitvalt of de stroom uitvalt in een noodsituatie en aanwezigen het pand moeten verlaten, wijst noodverlichting hen de weg. Noodverlichting wijst bijvoorbeeld naar de vluchtroute, de dichtstbijzijnde nooduitgangen, maar ook naar bijvoorbeeld EHBO middelen of een AED. Je zult begrijpen dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, mensen hier ook op moeten kunnen vertrouwen. Blijkt de noodverlichting niet te werken of niet te voldoen, dan kan dit zorgen voor zeer gevaarlijke, mogelijk zelfs levensgevaarlijke situaties. Dat wil je gewoon niet.

Je komt je wettelijke verplichting niet na

In het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet wordt noodverlichting verplicht gesteld in gebouwen waar gewerkt wordt en gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat geldt zowel voor zakelijke panden als gebouwen met een particuliere bestemming. Je bent niet alleen verplicht om noodverlichting te hebben, maar ook om met goedgekeurde noodverlichting te werken. Is je noodverlichting niet goedgekeurd dan kan dit je op sancties komen te staan.

Claims van gedupeerden

Als eigenaar of beheerder van een pand, ben je er verantwoordelijk voor dat dit pand voldoet aan alle wettelijke eisen. Niet alleen instanties en verzekeraars kunnen maatregelen treffen wanneer je niet aan je verplichtingen voldoet: ook medewerkers en andere particulieren kunnen bijvoorbeeld schadevergoedingen eisen wanneer zij zijn gedupeerd door een afgekeurde noodverlichting.

Kortom: laat je noodverlichting altijd keuren en werk alleen met goedgekeurde noodverlichting

Laat je noodverlichting dus altijd keuren. Wordt deze afgekeurd? Vervang de noodverlichting dan meteen. Draag altijd zorg voor goede veiligheid. Dat is je wettelijke en morele plicht. Koop je noodverlichting in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company