Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De voordelen van het gebruik van jodium

De voordelen van het gebruik van jodium

Wanneer je een wond hebt, is het belangrijk dat je deze goed schoonmaakt. Zo voorkom je namelijk een infectie. Uitspoelen met water is altijd de eerste stap. Maar soms is dat niet genoeg. Je kunt een jodium oplossing gebruiken om de huid echt goed te reinigen. Let op: een open wond maak je nooit met jodium schoon. Je reinigt alleen de huid rondom de wond. Wat is het voordeel van jodium?

Jodium is een uitstekende ontsmetter

We schreven in de inleiding al dat goed uitspoelen met water vaak voldoende is. Vaak, maar niet altijd. Is er sprake van een vuile wond, dan kun je jodium gebruiken. Met water spoel je weliswaar het zichtbare vuil weg, maar er kunnen altijd nog onzichtbare resten overblijven die een infectie kunnen veroorzaken. Jodium ontsmet door bacteriën, schimmels en virussen te doden. Het maakt dus echt goed schoon.

Het kan direct worden gebruikt

Wanneer je jodium gebruikt, gebruik je in werkelijkheid een jodium-oplossing. Het voordeel hiervan is dat het direct kan worden gebruikt. Iedereen kan het dus gebruiken, je hoeft er niets voor te doen. Let dus wel op dat je de oplossing niet direct op de wond gebruikt.

Het kent bij correct gebruik geen bijwerkingen

Met jodium moet je voorzichtig zijn. Naast dat je het niet op de wond zelf gebruikt, dien je het ook uit de buurt te houden van metaal (het tast metaal aan) en vuur. Jodium is brandbaar. Los van deze risico’s is het gebruik van jodium geheel veilig. Bovendien kent jodium vrijwel geen bijwerkingen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn dat je het bijvoorbeeld niet in je ogen krijgt. Door het met een watje of wattenstaafje aan te brengen houd je het veilig. Jodium zal op de huid geen problemen opleveren of reacties geven. 

Schaf Betadine Jodium aan in de webshop

Het is altijd verstandig om jodium-oplossing in huis te hebben. Het komt van pas bij veel verschillende wonden. Zeker ook bij kinderen. Bijvoorbeeld na een val in de speeltuin. Er zit dan vaak vuile grond en zand om de wond. Met Betadine maak je dit eenvoudig schoon. Schaf het eenvoudig aan in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company