Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Een brandblusser kopen? Denk dan aan de volgende punten

Een brandblusser kopen? Denk dan aan de volgende punten

Wanneer je een brandblusser gaat kopen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de blusser koopt die het beste bij je past. Dus: een blusser die aan je wensen en eisen voldoet en die geschikt is voor het blussen van branden die in jouw omgeving kunnen ontstaan. Waar moet je op letten bij het kopen van een brandblusser? Denk aan de volgende punten.

Welke branden moet je kunnen blussen?

Wat misschien niet iedereen weet: niet elke blusser kan zomaar elke brand blussen. Moet je vaste stoffen en vloeistoffen kunnen blussen, dan zullen bijna alle brandblussers voldoen. Vrijwel elke brandblusser is minimaal een “AB blusser”. Deze blussers zijn geschikt voor het blussen van brandende vaste stoffen en vloeistoffen.

Het kan zo zijn dat je behoefte hebt aan meer. Moet je bijvoorbeeld ook vetbranden kunnen blussen, of gassen? Dan heb je een blusser nodig die deze typen branden ook kan blussen.

Welke capaciteit heb je nodig?

Hoeveel bluscapaciteit heb je nodig? Denk daarbij zowel aan het aantal benodigde blussers als de capaciteit per blusser. Misschien heb je hier hulp bij nodig. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je situatie bespreken en een advies uitbrengen over het aantal benodigde brandblussers en het type blusser dat voor jou geschikt is.

Denk na over de voor- en nadelen van bepaalde blussers

Elk type brandblusser heeft specifieke voordelen. En ook nadelen wanneer je ze vergelijkt met elkaar. De twee meest gebruikte soorten brandblussers zijn poederblussers en schuimblussers. Een groot voordeel van schuimblussers is dat zij minder nevenschade aanrichten. Het blusschuim kan redelijk eenvoudig worden opgeruimd. Bluspoeder gaat in alle kieren en naden zitten. Het kan dus ook apparatuur beschadigen. Het voordeel van een poederblusser is dan weer dat dit vaker een ABC blusser is: een blusser waarmee ook gasbranden kunnen worden geblust

Waar ga je de brandblussers plaatsen?

Aan een brandblusser heb je niets wanneer je deze niet snel en eenvoudig kunt pakken. Denk na over waar je de brandblusser(s) gaat plaatsen. Zorg ervoor dat ze onder alle omstandigheden goed te bereiken en eenvoudig te pakken zijn.

Schaf je brandblusser(s) aan in onze webshop

In onze webshop vind je alle mogelijke brandblussers. Ook voor jou zit hier de perfecte tussen. Schaf hem direct aan of neem contact met ons op voor hulp.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company