Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Je hoofd beschermen tijdens risicovolle werkzaamheden: dit zijn de opties

Je hoofd beschermen tijdens risicovolle werkzaamheden: dit zijn de opties

Tijdens het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden is bescherming natuurlijk van het grootste belang. Bij veel werkzaamheden gaat er daarbij extra aandacht uit naar je hoofd. Dat is logisch: je hoofd is kwetsbaar en letsel aan je hoofd kan al snel zeer gevaarlijk zijn, zorgen voor permanente schade of erger. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw hoofd beschermt tijdens risicovolle werkzaamheden. Dit zijn de opties die je hebt.

Veiligheidspet (stootpet)

Een veiligheidspet biedt de lichtste vorm van bescherming. Het is ook de comfortabelste vorm. Het is trouwens belangrijk om te weten dat met “veiligheidspet” vaak twee verschillende soorten petten door elkaar worden gebruikt: je hebt namelijk veiligheidspetten die extra goed zichtbaar zijn (als onderdeel van reflecterende kleding) en veiligheidspetten met een verstevigde bovenkant. Die petten bedoelen wij in deze blog. Dit zijn zogenaamde stootpetten. Door een stootpet te dragen ben je goed beschermd tegen een lichte impact. Maar vooral tegen scherpe objecten. Daarom dragen bijvoorbeeld loodgieters vaak stootpetten.

Veiligheidshelm

Heb je meer bescherming nodig? Dan draag je een veiligheidshelm. Een veiligheidshelm is gemaakt van hard en stevig kunststof en biedt meer bescherming dan een veiligheidspet. Deze helm draag je op plekken waar er risico is op val- en stootschade. 

Bouwhelm

Op het eerste gezicht is een bouwhelm niet anders dan een veiligheidshelm. Dat klopt ten dele. Een bouwhelm voldoet aan nog strengere eisen. Deze is nog sterker en vaak ook voorzien van een dempende laag. Waarom dit onderscheid gemaakt wordt? Op een bouwplaats gelden de strengste regels qua hoofdbescherming. Zelfs een veiligheidshelm voldoet daar niet: je dient een goedgekeurde bouwhelm te dragen.

Kijk goed naar wat je nodig hebt

Voor iedereen is er dus een manier om het hoofd goed te beschermen. Kijk goed naar wat je nodig hebt. Kijk niet alleen of je een stootpet, veiligheidshelm of bouwhelm nodig hebt: kijk ook naar wat je nog meer nodig hebt om goed te kunnen werken. Zo kun je stootpetten krijgen met korte klep of doorzichtige helmen zodat je zicht (naar boven toe) niet wordt beperkt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company