Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Oordoppen: wanneer voldoen die?

Oordoppen: wanneer voldoen die?

Oordoppen kunnen op diverse plekken gehoorbescherming bieden. De juiste oordoppen hebben een geluiddempende werking en beschikken over een goede pasvorm, waardoor ze de oren comfort bieden. Oordoppen zijn vaker nodig dan je wellicht zal denken. Er zijn diverse omstandigheden waarbij er veel lawaai wordt gemaak en oordoppen een ware uitkomst zijn. Zowel privé als tijdens het werk kun je baat hebben bij oordoppen. Wij vertellen je wanneer je het beste oordoppen kunt dragen, wanneer ze voldoen en welke optie je hebt als deze niet meer voldoen.

Wanneer oordoppen dragen?

Harde geluiden kunnen schadelijk zijn, maar vanaf wanneer zijn deze geluiden precies schadelijk? Het is zeker niet zo dat alleen extreem hard geluid het gehoor schade toebrengt. Al wanneer er sprake is van meer dan 80 decibel kan er schade ontstaan aan het gehoor. Hierbij speelt het volume een minder belangrijke rol en gaat het meer om hoe lang je aan hard geluid bent blootgesteld. Ga je bijvoorbeeld naar een concert, dan is het aan te raden om oordoppen te dragen. Ook al voelt dat misschien niet zo.

Deze grens van 80 decibel geeft goed aan hoe snel geluiden al te luid kunnen worden zonder dat je het zelf doorhebt. Denk eens aan werken langs de weg of op een bouwplaats: hier zijn oordoppen eigenlijk onmisbaar.

Wanneer voldoen oordoppen wel en niet?

Oordoppen kunnen effectief geluid terugbrengen tot acceptabele waarden. Oordoppen voldoen wanneer zij de oren de nodige bescherming bieden. Hoeveel bescherming nodig is, verschilt per situatie. Om te weten wanneer de oordoppen voldoen, is het aan te raden te checken hoeveel decibel reductie ze opleveren. Leveren ze niet genoeg reductie op, dan kun je het beste voor oorkappen kiezen. Met oorkappen kun je je oren optimaal beschermen en voorkom je gehoorschade en gehoorverlies. Oordoppen voldoen meestal niet meer in situaties met zeer harde geluiden. Voor goede demping van een continu of langdurig verhoogd geluidsniveau voldoen ze meestal perfect.

Bestel je oordoppen bij ARBO winkel

Bestel direct oordoppen bij ARBO winkel en profiteer van oordoppen van de hoogste kwaliteit en een ruim aanbod. Wil je jouw oren nog beter beschermen, zoals tijdens het uitvoeren van werkzaamheden met veel geluid? Dan kun je in onze webshop ook diverse soorten oorkappen bestellen. Met onze oordoppen en oorkappen ga jij gehoorschade optimaal tegen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company