Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waar staat AED voor?

Waar staat AED voor?

Waar staat AED voor? AED is het acroniem voor “Automatische Externe Defibrillator”. Automatisch, want het apparaat kan iets uit zichzelf doen. Extern, want het zit niet in een lichaam en is draagbaar en defibrillator, want een AED stopt de ongecontroleerde vibratie (fibrillatie) van een hart.

Een AED is een apparaat om een slecht of niet werkend hart weer in het goede ritme te laten kloppen. Het is makkelijk te bedienen. Zodra je het openmaakt, krijg je vaak gesproken instructies over wat je moet doen. Zo niet, dan zijn er geschreven instructies.  De AED voert zelf eerst een scan uit om te bepalen of er een schok afgegeven kan worden (dit kan alleen als er nog enige activiteit is). Vervolgens vertelt het je hoe je de elektrodes moet bevestigen op de borst van het slachtoffer. Voor de AED een stroomstoot gaat geven om het hart in het juiste ritme te krijgen, laat deze wetent dat je afstand moet nemen. Dan zijn er twee mogelijkheden.

Volautomatische of halfautomatische AED

Er zijn twee verschillende soorten AEDs: volautomatisch of halfautomatisch

Bij een volautomatische AED zal de machine zelf de stroomstoot geven. Heb je te maken met een halfautomatische AED dan geeft het apparaat aan wanneer je de knop moet indrukken om de stroomstoot te laten geven. Daarna zullen beiden apparaten weer op dezelfde manier functioneren en je vertellen of en wat je vervolgens moet doen.

Let op: het gebruik van een AED betekent niet dat je kunt stoppen met borstcompressies plus (eventueel) beademingen! Tussen stroomstoten door blijf je gewoon reanimeren.

Ga door met reanimeren tot:

  • De hulpdiensten er zijn en het van je overnemen
  • De AED zegt dat je moet stoppen met reanimeren omdat het hart weer goed klopt
  • Het slachtoffer én ademt én bij bewustzijn is gekomen

AED aanschaffen

Zelf particulier een AED aanschaffen of voor je bedrijf of woonwijk? Onze adviseurs helpen je graag de juiste keuze te maken en informeren je ook over randapparatuur en onderhoud van de AED.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company