Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Waarom veiligheidsschoenen?

  • Door Mark
  • 25 / 11 / 2020 0
Waarom veiligheidsschoenen?

PBM zijn er niet voor niets. Afhankelijk van het beroep en de werkzaamheden worden bepaalde PBM aangeraden of zelfs verplicht. Veiligheidsschoenen worden zeer vaak gedragen.

Maar waarom veiligheidsschoenen? Wanneer zijn deze precies nodig? In deze blog geven wij informatie over de verschillende soorten veiligheidsschoenen en waarom deze belangrijk zijn.

Waarom veiligheidsschoenen? Om te wapenen tegen risico’s

Waarom draagt men veiligheidsschoenen? Dit wordt aangeraden of verplicht om bepaalde risico’s te minimaliseren. Wie denkt aan veiligheidsschoenen, denkt al snel aan schoenen met stalen neuzen. Inderdaad is dit een zeer vaak gebruikte soort veiligheidsschoen. De stalen neuzen in de schoen beschermen de drager tegen stoten, maar ook tegen het vallen van zware en/of scherpe objecten. Dit type veiligheidsschoen wordt bijvoorbeeld veel gedragen in de bouw of de transportsector.

Er zijn echter nog meer soorten veiligheidsschoenen. De verschillende soorten voorzien in de verschillende risico’s waar men aan bloot kan worden gesteld. Zo zijn er veiligheidsschoenen die water- en vloeistofafstotend of zelfs waterdicht zijn. Dergelijke schoenen worden gedragen in omgevingen waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, zoals de chemie of laboratoria. Ook kunnen veiligheidsschoenen extra geïsoleerd of gevoerd zijn om bescherming te bieden tegen kou of hitte. Weer andere veiligheidsschoenen zijn antistatisch of voorzien van een anti-slip zool. Antistatische werkschoenen komt men vaak tegen in organisaties waar met elektronische apparatuur of elektronische circuits wordt gewerkt, terwijl anti-slipschoenen veelvuldig in de horeca worden gedragen.

Een ander gebied waarop veiligheidsschoenen van elkaar kunnen verschillen, is op het gebied van ontwerp en model. Sommigen dragen een laag model veiligheidsschoen (veiligeheidsschoenen zijn echter bijna altijd hoger dan reguliere schoenen), maar anderen hebben behoefte aan een hoger model of laars. Overigens zien veel veiligheidsschoenen er zo veel mogelijk uit als “normale” schoenen.

Veiligheidsschoenen kopen bij ARBO winkel

In de webshop van ARBO winkel kunnen geschikte veiligheidsschoenen worden aangeschaft. Bij elke schoen staat een duidelijke omschrijving van de manier waarop deze zorgt voor extra veiligheid.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company