Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wanneer moet je gehoorbescherming dragen?

  • Door Mark
  • 13 / 10 / 2020 0
Wanneer moet je gehoorbescherming dragen?

Gehoorschade is een van de grootste risico’s in sectoren zoals de bouw en industrie. Wanneer moet je gehoorbescherming dragen?

Gehoorbescherming is niet alleen verplicht in de zojuist genoemde sectoren, maar in zeer veel verschillende sectoren en beroepen waar wordt gewerkt in lawaaiige omgevingen of met machines. De vastgestelde grens voor het dragen van gehoorbescherming is 85 decibel. Daaronder staat het werknemers uiteraard vrij om bescherming te dragen. In de praktijk blijkt dat mensen veel eerder behoefte hebben aan goede bescherming dan dat zij zich realiseren.

Vastgestelde grens op 85 decibel

Gehoorbescherming is dus verplicht vanaf een vastgestelde grens van 85 decibel. Deze grens wordt vaak al eerder bereikt dan dat medewerkers zich realiseren. Dit risico dient te worden vastgelegd in de RI&E. Er moet worden bepaald waar en wanneer er sprake is van de overschrijding van deze grens en dus wanneer er bescherming moet worden gedragen.

Wanneer moet je gehoorbescherming dragen? Dat mag al veel eerder

Ondanks dat de grens is vastgesteld op 85 decibel, wordt aangeraden om al vanaf een lager niveau gehoorbescherming te dragen. Het advies ligt op een waarde van 80 decibel. Bedraagt het geluidsniveau 83 decibel, dan mag een werknemer slechts 4 uur zonder gehoorbescherming werken. In die gevallen wordt het dringend aangeraden om wel de hele dag met bescherming te werken.

Gehoorbescherming kan een hoop leed voorkomen. Gehoorbeschadiging bouwt zich in veel gevallen namelijk geleidelijk op, waardoor men niet of te laat doorheeft dat deze ontstaat. Heeft men eenmaal schade opgelopen, dan is deze vaak onomkeerbaar. In luidruchtige omgevingen geldt het devies “voorkomen is beter dan genezen”. Wanneer het gaat om gehoorbescherming kan men beter iets te voorzichtig dan te roekeloos zijn.

Schaf goede gehoorbescherming aan

Schaf online goede gehoorbescherming aan bij ARBO winkel, waarbij er keuze is tussen oordoppen en oorkappen. Alle gehoorbescherming kan ook worden bekeken en aangeschaft in onze fysieke winkel in Ede.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company