Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wanneer veiligheidsschoenen vervangen?

  • Door Mark
  • 22 / 12 / 2020 0
Wanneer veiligheidsschoenen vervangen?

Maken veiligheidsschoenen een belangrijk onderdeel uit van jouw veiligheidsuitrusting? Dan is het altijd verstandig om de staat van je schoenen goed in de gaten te houden en doorlopend te controleren.

Want sterk en beschermend als zij zijn: ook veiligheidsschoenen hebben niet het eeuwige leven. Maar wanneer moet je veiligheidsschoenen vervangen? Doe je dit pas wanneer zij een defect vertonen of niet meer de bescherming bieden als voorheen? Of doe je dat eerder? In deze blog leggen wij uit wanneer je veiligheidsschoenen moet vervangen.

Wanneer veiligheidsschoenen vervangen? Er is geen vaste indicatie

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer je jouw veiligheidsschoenen moet vervangen. Andere persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsartikelen hebben vaak wel een vooraf vastgestelde datum waarop zij vervangen moeten worden. Van een veiligheidshelm staat bijvoorbeeld de uiterste vervangdatum vast op het moment dat je deze aanschaft. Bij veiligheidsschoenen is hier geen sprake van.

Toch zijn er enkele criteria en indicatoren die je kunt hanteren om te bepalen of jouw veiligheidsschoenen aan vervanging toe zijn. De eerste is na een intensieve beproeving, waarmee wij willen zeggen: wanneer de schoenen je bescherming hebben geboden zoals bedoeld. Stel dat je werkt met schoenen met stalen neuzen en tijdens het werk valt een zwaar betonblok op je schoen, dan is dat een goed moment om je schoenen (preventief) te vervangen. Ook al zie je geen schade: deze kan er wel zijn.

Ook visuele slijtage of kleine defecten vormen een indicatie dat het tijd is om te vervangen. Wanneer je duidelijk kunt zien dat je schoenen niet meer in goede staat zijn, mag je er vanuit gaan dat zij dit ook daadwerkelijk niet meer zijn.

Een goede stelregel: elk jaar

Lang niet altijd zullen je veiligheidsschoenen visuele gebreken gaan vertonen. Dat betekent echter niet dat de kwaliteit niet achteruit is gegaan. Een goede stelregel is om je veiligheidsschoenen, zeker bij intensief gebruik, elk jaar te vervangen. Bij ARBO winkel koop je diverse soorten veiligheidsschoenen tegen een zeer goede prijs. Jaarlijks vervangen hoeft dus geen vermogen te kosten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company