Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wat betekent AED?

  • Door Mark
  • 05 / 11 / 2020 0
Wat betekent AED?

Wat betekent AED? AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. De AED is de afgelopen jaren op steeds meer plekken verschenen.

Dat is een zeer goede zaak, want met deze mobiele defibrillator kunnen levens worden gered. Sterker nog: dat gebeurt al regelmatig. De kans dat iemand een hartstilstand overleeft wordt met een AED vele malen groter dan met alleen reanimatie door middel van borstcompressie.

Wat doet een AED?

Een AED deelt een schok uit wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Om te weten hoe dit werkt, is het belangrijk om te weten wat een hartstilstand precies is. Mensen denken vaak dat bij een hartstilstand het hart helemaal niets meer doet. Dat is in zeer veel gevallen echter niet correct. In de meeste gevallen is er sprake van ventrikelfibrilleren. Ventrikelfibrilleren wil zeggen dat er in een zeer hoog tempo impulsen naar de hartkamers gaan. Hierdoor trekken zij niet meer normaal samen (een krachtige klop), maar trekken zij in heel hoog tempo maar een heel klein beetje samen. Hierdoor wordt het bloed niet meer rondgepompt.

Wanneer er sprake is van ventrikelfibrilleren kan een AED een stroomstoot geven waardoor het hart als het ware gereset wordt. Er is een (grote) kans dat de impulsen naar het hart weer worden hersteld, het ventrikelfibrilleren stopt en er weer een normale hartslag opgang komt.

In sommige gevallen kan een AED geen stroomstoot geven: wanneer er helemaal geen sprake meer is van activiteit van het hart. In die gevallen dient er altijd handmatig hartmassage te worden toegepast.

Wat betekent AED voor overlevingskansen?

De AED heeft wonderen gedaan voor de overlevingskansen bij een hartstilstand. Wordt er binnen 6 minuten met reanimatie begonnen, dan is de kans aanzienlijk dat iemand een hartstilstand overleeft. In de webshop van ARBO winkel, of in onze fysieke winkel in Ede, kan een AED worden aangeschaft.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company