Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wil je een bouwhelm kopen? Let op de volgende punten

Wil je een bouwhelm kopen? Let op de volgende punten

Wil je een bouwhelm kopen? Ja? Het punt is dan waarschijnlijk: je moét een bouwhelm kopen. Een bouwhelm is namelijk een specifiek soort helm die wordt gedragen op plekken waar dit verplicht is. Zoals op een bouwplaats, uiteraard. Het feit dat het dragen van deze helm verplicht wordt gesteld, zegt alles over het belang van het dragen. En over de bescherming die deze helm biedt. Let op de volgende punten om de juiste keuze te maken.

Niet elke veiligheidshelm is een bouwhelm

Wat zeer belangrijk is om te weten: niet elke veiligheidshelm is een bouwhelm. Aan een bouwhelm worden specifieke eisen gesteld qua bestendigheid en bescherming. Je kunt dus niet klakkeloos een helm kopen die eruit ziet als een bouwhelm. Je dient naar de specificaties te kijken.

Een goede bouwhelm voldoet aan de EN 397 veiligheidsnorm. Het is absoluut mogelijk om een bouwhelm aan te schaffen die aan nog strengere eisen voldoet. Deze certificering de basis. Heeft de helm niet deze certificering, dan is hij niet geschikt en niet goedgekeurd om te dragen op een bouwplaats.

Waarom de kleur van belang kan zijn

Wanneer je op zoek gaat naar een bouwhelm, zul je zien dat je de keuze hebt uit veel verschillende kleuren. Dan denk je misschien: dat is fijn, ik kies gewoon de kleur die ik het mooiste vind. Maar let op: die kleuren zijn er niet voor niets. Ze corresponderen met de functie van de drager. In de meeste gevallen is het dus niet handig om zomaar een kleur te kiezen. Anderen kunnen er dan vanuit gaan dat je een heel andere functie hebt dan de functie die je daadwerkelijk uitvoert. Dat kan leiden tot misverstanden en gevaarlijke situaties. In deze blog lees je meer over de verschillende kleuren.

Heb je optimaal zicht nodig?

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat je jouw bouwhelm ook in transparante uitvoering kunt kopen. Een leek zal misschien zeggen dat dit er fancy uitziet, maar het heeft ook een belangrijke functie. Heb jij optimaal zicht nodig en wil je niet dat jouw gezichtsveld wordt beperkt door de klep van de pet? Kies dan voor een transparante bouwhelm. Hiermee wordt je zicht naar boven toe minimaal belemmerd. 

Vind de perfecte bouwhelm in onze webshop

Wat voor bouwhelm je ook wilt kopen: je vindt deze in onze webshop. Zoek de juiste en bestel ‘m direct en eenvoudig. Bij elke bouwhelm kun je een beschrijving en specificaties bekijken. Heb je desondanks een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company