Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wegbebakening

Vind hier verschillende soorten wegbebakening. Advies nodig? Neem gerust contact op!

Filters

Wegbebakening

Werken langs de weg brengt bepaalde risico’s met zich mee. Voor een groot gedeelte heeft dit te maken met het feit dat er bijna altijd sprake is van een bepaalde interactie tussen de mensen die aan het werk zijn en verkeersdeelnemers. Je wilt veilig aan het werk zijn, en dat betekent een aantal zaken: je moet zelf veilig kunnen werken, weggebruikers moeten veilig blijven terwijl jij jouw werkzaamheden uitvoert, maar jouw werkzaamheden mogen ook de veiligheid van weggebruikers niet in gevaar brengen. Goede wegbebakening is een essentiële voorwaarde voor veiligheid tijdens werken langs de weg.

Wegbebakening komt in verschillende soorten. Alle vormen van wegbebakening hebben als doel om de veiligheid te vergroten en te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Dat is absoluut nodig, want helaas vinden er nog steeds te veel ongelukken plaats tijdens werkzaamheden langs de weg. Je kunt dus nooit voorzichtig genoeg zijn. Bij ARBO winkel vind je belangrijke vormen van wegbebakening om te zorgen voor veilige situaties.

 

Opvouwbare gevarendriehoek

De gevarendriehoek vormt de basis van wegbebakening. Deze vorm van wegbebakening gebruik je om mensen, medewerkers, maar vooral ook weggebruikers duidelijk te maken dat voorzichtigheid geboden is. Mensen zullen hun snelheid matigen en goed opletten. De opvouwbare gevarendriehoek is gemaakt van sterk ABS plastic. Omdat het ontwerp opvouwbaar is bespaart hij ruimte en is hij ideaal voor het opbergen in een voertuig, wat nu wettelijk verplicht is in veel landen. De gevarendriehoek is zeer geschikt voor gebruik na ongelukken of pech om zo extra veiligheid te bieden tijdens het wachten langs de weg. De gevarendriehoek helpt met het voorkomen van een ongeluk.

 

Verkeerskegel

De verkeerskegel is de meest gebruikte vorm van wegbebakening om een (gedeelte van) de weg af te zetten. Dankzij de opvallend gekleurde kegel ziet men direct dat een bepaald deel van de weg tijdelijk niet toegankelijk is. De verkeerskegels is gemaakt van soepel PVC wat ervoor zorgt dat de verkeerskegel gemakkelijk in de vorm terugbuigt. De verkeerskegel is oranje en valt goed op in het verkeer. Daarnaast heeft deze pylon een witte band. Deze kegels komen in verschillende maten, te weten 30 centimeter of 50 centimeter. De uitvoering van 30 centimeter heeft een enkele witte band; die van 50 centimeter een dubbele witte band.  De verkeerskegels kunnen niet alleen worden ingezet om wegdelen af te sluiten, maar ook voor tal van andere toepassingen. Zo kan de 50 cm verkeerskegel ingezet worden bij vrachtwagens en bestelbussen met een laadklep. Hiermee zorg je ervoor dat de hoeken van de klep goed opvallen.

 

Linten en tape

Voor effectieve wegbebakening kun je gebruikmaken van diverse soorten linten. Je kunt kiezen uit afzetlinten, markeringslinten of voor markeringstape op de vloer of op het wegdek. Een combinatie kan natuurlijk ook.

Afzetlint is een populaire vorm van wegbebakening die iedereen kent. Diverse linten hebben diverse functies, maar vrijwel iedereen herkent een afzetlint. Dit lint is namelijk altijd rood/wit gekleurd. Doordat er 500 meter aan lint op de rol zit, kun je gemakkelijk een gebied afzetten. Dit kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk aan een ongeluk, of bijvoorbeeld iets dat is omgevallen en nu voor een deel op de weg ligt. Afzetlint valt op en draagt bij aan het voorkomen van ongelukken.

Ook markeringslint wordt geleverd op een rol van 500 meter. Dit lint kan voor diverse toepassingen worden gebruikt.

Het is misschien niet altijd nodig of handig om markeringslint te gebruiken wanneer je mensen wilt waarschuwen voor bijvoorbeeld een obstakel. Je kunt ook gebruikmaken van markeringstape. Als wegbebakening voor automobilisten is dit misschien niet de ideale oplossing, maar voor voetgangers des te meer. Je kunt er bijvoorbeeld een object mee afbakenen, of looproutes instellen, al dan niet in combinatie met lint. Met name de combinatie van afzetlint en markeringstape wordt vaak gebruikt. Denk aan openbare locaties waar het gewenst is dat mensen zich via een bepaalde route naar bestemmingen begeven, of om een plek waar gewerkt wordt duidelijk af te zetten terwijl verkeersdoorstroming zo optimaal mogelijk blijft.

 

Koop je wegbebakening bij ARBO centrum

Alle wegbebakening die je nodig hebt vind je bij ARBO centrum. Niet alleen dat: in onze webshop vind je ook veel aanvullende producten, zoals borden voor verboden toegang. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en denken met je mee in het vinden van de juiste oplossingen. Alles wat je bestelt, heb je snel in huis. Wij leveren uit eigen voorraad en kunnen ook zeer grote hoeveelheden aan.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company