Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 situaties waarbij een veiligheidsbril aan te raden is

4 situaties waarbij een veiligheidsbril aan te raden is

Je ogen zijn dierbaar. En kwetsbaar. Zeer kwetsbaar zelfs. Om je ogen te beschermen draag je een veiligheidsbril. In veel beroepen en bij veel werkzaamheden is het dragen van een veiligheidsbril verplicht (door de werkgever). Ook wanneer het dragen hiervan niet verplicht is, is het vaak absoluut aan te raden. Dit zijn 4 situaties waarbij een veiligheidsbril aan te raden is.

Bij risico op splinters / vaste stoffen

Overal waar een risico is om geraakt te worden door een splinter is het aan te raden om een veiligheidsbril te dragen. Het risico kan aanwezig zijn door een bepaalde omgeving of door bepaalde werkzaamheden. Bij twijfel geldt: draag altijd een bril. Een splinter in je oog kan ontzettend pijnlijk zijn. Nog belangrijker: het kan zeer gevaarlijk zijn. In ernstige gevallen kun je permanente oogschade oplopen.

Bij schadelijke vloeistoffen of gassen

Een veiligheidsbril beschermt niet alleen de ogen tegen vaste deeltjes. Ook vloeistoffen en gassen kunnen succesvol worden geweerd. Dat is ontzettend belangrijk. Vloeistoffen en gassen kunnen namelijk net zo gevaarlijk zijn als vaste stoffen. Overal waar gewerkt wordt met schadelijke vloeistoffen en gassen is het aan te raden om een veiligheidsbril te dragen.

In zeer stoffige omgevingen

Een omgeving hoeft niet eens daadwerkelijk risico’s te kennen om toch een risico voor de ogen te vormen. Stof is helemaal niet zo erg, behalve voor de luchtwegen en ogen. In zeer stoffige omgevingen worden vaak mondkapjes gedragen, maar wat dacht je van goede bescherming voor je ogen? Fijne stofdeeltjes kunnen ongemerkt in je ogen terecht komen en zo zorgen voor irritatie. Een veiligheidsbril voorkomt dit.

In bepaalde situaties buiten

Wanneer je buiten aan het werk bent zijn er situaties denkbaar waarin het dragen van een veiligheidsbril óók verstandig is. Langs de weg bijvoorbeeld of in dichtbegroeide natuurgebieden. In deze situaties kan er altijd een risico zijn op opspattende steentjes door voertuigen of schade door boomtakken. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Waarom zou je een risico nemen?

Bestel jouw veiligheidsbril in de webshop

Werk jij in een situatie waarin er kans is op oogletsel? Hoe klein de kans ook is: neem geen risico en schaf een goede veiligheidsbril aan. Deze vind je in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company