Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Alles over de werking van een schuimblusser

Alles over de werking van een schuimblusser

Om branden te blussen kun je verschillende soorten brandblussers aanschaffen. Eén van de populairste soorten brandblussers is de schuimblusser. Schuimblussers vind je in bedrijven, maar ook bij veel mensen thuis. Lees in deze blog alles over de werking van een schuimblusser.

Hoe werkt het blusschuim?

Een schuimblusser werkt met, je raadt het al, blusschuim. De inhoud van een schuimblusser bestaat uit water en een schuimvormend middel. Door middel van gas wordt de inhoud uit de blusser gespoten en wordt er schuim gevormd. De combinatie van water en schuim doet twee dingen: het water werkt verkoelend en het schuim werkt verstikkend voor de brand. Door de brandhaard te koelen en af te sluiten van zuurstof kan de brand worden geblust.

Hoe bedien je de schuimblusser?

Een schuimblusser bedienen is zeer eenvoudig. Je richt de spuitmond altijd op de haard van de brand en knijpt vervolgens in de hendel. Het kan zo zijn dat je als je wilt gaan blussen eerst de beveiliging dient te verwijderen voordat je het handvat in kunt knijpen. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk spuit wanneer je de schuimblusser vastpakt.

Welke branden kun je ermee blussen?

Een schuimblusser is effectief tegen veel verschillende branden. De meeste schuimblussers zijn zogenaamde “AB blussers”. Dit betekent dat branden uit de categorieën A (vaste stoffen) en B (vloeistoffen) kunnen worden geblust. Ook zijn schuimblussers als ABC blussers verkrijgbaar. Hiermee kunnen ook branden uit categorie C (gassen) worden geblust.

Wat is het voordeel van schuimblussers?

Naast dat schuimblussers gewoon erg goede blussers zijn, hebben ze een belangrijk voordeel wanneer je ze vergelijkt met poederblussers. Het blusschuim zorgt - in tegenstelling tot bluspoeder - bijna niet voor nevenschade. Het is eenvoudig schoon te maken en richt geen schade aan aan spullen. Je kunt het zelfs veilig gebruiken op elektrische apparatuur (al is het geen zekerheid dat deze daarna nog werkt).

Schaf jouw schuimblusser aan in de webshop

Ben je op zoek naar een goede schuimblusser? Kijk dan in onze webshop. Hier vind je verschillende soorten en formaten. Heb je eerst een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company