Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Rookmelders: waar zijn ze nu verplicht?

Rookmelders: waar zijn ze nu verplicht?

Rookmelders zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen die zowel in woningen, openbare gelegenheden als in bedrijfspanden worden geplaatst. Brand is één van de grootste gevaren die in een pand kan ontstaan. Een brand kan in korte tijd veel schade aanrichten en ontstaan zonder dat je dit merkt. Denk aan wanneer je slaapt of even op een andere plek in huis (of het bedrijf) aanwezig bent. Jaarlijks vinden er nog steeds veel branden in panden plaats, met zelfs dodelijke slachtoffers. Een rookmelder voorkomt schade of kan deze beperken. Heb je geen rookmelder, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren en zorgen voor problemen met de verzekering. Je weet misschien al dat zij verplicht zijn. Maar waar en wanneer? Wij leggen het je uit.

Hier zijn rookmelders verplicht

Voor zowel bedrijven als nieuwbouwwoningen is het verplicht om rookmelders te installeren. Dit is vanaf juli 2022 zelfs verplicht voor alle woningen. Hiermee bedoelen we ook alle oudere woningen die nog geen rookmelder hebben. Dit mag een normale rookmelder zijn, maar tegenwoordig zijn er ook slimme rookmelders. Deze kunnen gekoppeld worden aan de smartphone. Ben je van huis en wordt er rook opgemerkt, dan krijg je hier meteen een melding van.

Hoe werkt een rookmelder?

Rookmelders zijn kleine apparaten. Ze detecteren of er rook in de lucht zit en houden de samenstelling van de lucht in de gaten. Detecteert een rookmelder rook, dan zal het alarm afgaan. Hierdoor ben je snel op de hoogte van een beginnende brand en kun je gericht actie ondernemen.

Bestel een rookmelder bij ARBO winkel

Bestel direct een rookmelder in de webshop zodat je jouw woning of pand tegen brandgevaar kunt beschermen. Je voldoet zo tevens direct aan de verplichting van rookmelders. Bij ARBO winkel kun je meerdere rookmelders bestellen of deze combineren met een brandpreventiepakket. Naast rookmelders kun je ook kiezen voor koolmonoxidemelders voor nog meer totale veiligheid in huis of op het werk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company