Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Poederblusser kopen?

Een poederblusser kopen? Bij ARBO centrum ben je aan het juiste adres.

Filters

Waarom poederblussers?

Onder het motto 'Veiligheid boven alles' is het belangrijk om je te voorzien van goede brandblussers die jou, je klanten én je personeel, beschermen tegen rampen. Zij geven je de mogelijkheid om snel te ageren bij beginnende brand en het uitslaan te verhinderen. In het bouwbesluit van jouw bedrijfspand kun je gaan nalezen hoeveel brandblussers je moet voorzien en welke inhoud er volgens de wet op brandbeveiliging nodig is. Poederblussers zijn een prima optie omdat ze kunnen ingezet worden voor uiteenlopende soorten van brandklassen, naargelang de specifieke vulling die je verkiest.

Een poeder dat elk soort van brand blust is helaas nog niet op de markt te vinden. De brandblussers zijn gevuld met een soort heel fijn poeder dat ervoor zorgt dat de brandhaard en de zuurstof van elkaar afgescheiden worden, zodat het vuur automatisch en snel dooft. Alle poederblussers in het assortiment voldoen aan de veiligheidsnormen en zijn bestand tegen temperaturen van -30 tot +60°. Gebruik je een poederblusser, dan mag je er van uitgaan dat deze zes maal zo effectief werkt als een CO2 apparaat van dezelfde grootte.

Wanneer gebruik je een poederblusser?

Poederblussers worden onderverdeeld in drie categorieën die elk aangeduid worden met één of meerdere letters. Zo heb je ABC, BC en D apparaten met elk hun eigen specifieke eigenschappen.

  • ABC: Dit poeder is een mengeling van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Ammoniumfosfaat is één van de ammoniumzouten van fosforzuur en ziet uit als een wit kristalachtig fijn poeder dat wateroplosbaar is. Ammoniumsulfaat daarentegen is één van de ammoniumzouten van zwavelzuur en wordt vaak gebruikt als kunstmeststof in de land- en tuinbouw. Deze poedermengeling werkt prima bij gasbranden maar ook wanneer vaste of vloeibare stoffen gaan branden.
  • BC: Het poeder in blusapparaten van de BC klasse is een mix van natrium- en kaliumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat, ook bekend als maagzout, baking powder of dubbelkoolzuur soda, is een fijne kristalachtige stof die vaak gebruikt wordt in levensmiddelen en die je kunt terugvinden op verpakkingen onder het E-nummer 'E 500'. Het kaliumbicarbonaat of kaliumwaterstofcarbonaat dat zich in het poeder bevindt is één van de kaliumzouten van diwaterstofcarbonaat, beter bekend als koolzuur. Voor brandende vloeistoffen zoals olie, verfverdunners enz is een BC toestel het meest geschikt, ook voor bijvoorbeeld gasbranden is dit het meest effectieve en aan te raden toestel.

  • D: Deze poederblusser bevat natriumchloride of het gewone keukenzout maar dan in poedervorm en wordt bijna uitsluitend gebruikt in de voedingsindustrie als smaakversterker en als middel om voeding te conserveren. Indien je in het bedrijf werkt met metaal dat makkelijk oxideert, zoals o.a. titanium, natrium, lithium enz. is deze brandblusser het meest geschikt bij dit soort brand.

De inhoud van poederblussers is verschillend waarbij de kleinste 1kg. bedraagt en de grootste 12kg. De kleinere exemplaren werken veelal op druk en zijn daarom niet voorzien van een spuitslang. Vanaf 6kg. bevatten de blusapparaten meestal een apart ingewerkt gaspatroon dat geactiveerd wordt. Door het inslaan van een knop, die het poeder in de fles op druk brengt, wordt het poeder met kracht naar buiten gespoten tijdens de bluswerken.

Kleine poederblussers worden meestal aangekocht voor particulier gebruik en bedrijfsvoertuigen of -busjes daarentegen worden vaak uitgerust met apparaten die 2 kg. poeder bevatten. De zwaardere modellen zijn meer geschikt voor het blussen van branden in bedrijven en grote kantoren.

Waar je steeds rekening mee moet houden is, dat poederblussers ook nevenschade veroorzaken omdat, het poeder dat vrij komt tijdens het blussen, ontzettend fijn is en in alle spleetjes en kiertjes komt te zitten, ook bijvoorbeeld in computers, telefoons, faxapparaten, modems en andere elektronische apparatuur. Wanneer je niet grondig blust bestaat de kans dat het vuur opnieuw gaat oplaaien met alle gevolgen van dien. Het is daarom heel belangrijk dat je iets langer doorgaat met blussen, ook al zijn de vlammen op het eerste gezicht gedoofd. Het poeder, dat is vrijgekomen tijdens de bluswerken, moet achteraf weer verwijderd worden met een stofzuiger voor industrieel gebruik. De filters van huis-tuin-en-keuken stofzuigers zijn niet geschikt en dit fijne stof zou in de motor belanden waarbij de kans groot is dat de motor oververhit wordt en verbrandt. Afhankelijk van de plaats waar brand kan ontstaan, zal de keuze gemaakt worden voor welk soort blusser je kiest en ook al veroorzaakt het poeder nevenschade, blussen met water geeft net hetzelfde nadeel.

Een goedgekeurde poederblusser kopen?

Of je nu kiest voor een poederblusser 6kg. of één met een grotere of kleinere inhoud, al onze brandblussers werden vooraf gekeurd en voldoen aan de strenge EN-3 norm. Wanneer je een blusapparaat bestelt, wordt deze steeds geleverd met de eerste keuringssticker en is hij helemaal gebruiksklaar bij de levering. Een goedgekeurde poederblusser voldoet aan twee belangrijke criteria; enerzijds de wetgeving en, anderzijds de efficiëntie van de brandblusser.

Elk type brandblusser moet voorzien zijn van een rijkstypekeurnummer dat vermeld wordt op een ellipsvormig etiket. Dit nummer is vijf jaar geldig en moet na deze periode herkeurd en vervangen worden. Indien je een nieuw apparaat koopt en wilt weten of het daadwerkelijk werd goedgekeurd, kun je dit online verifiëren of het inderdaad rijkstypekeurnummer klopt. Brandblussers worden enkel dàn goedgekeurd wanneer de bluscapaciteit van het toestel aangegeven wordt met een ratingsgetal dat verplicht vermeld moet staan op de poederblusser zoals bijvoorbeeld 'Blusrating 5A/34B -C'. Koop je een poederblusser bij ARBOwinkel, ben je 100% zeker dat het toestel goedgekeurd is, die garantie bieden wij aan al onze klanten.

Goedkope poederblussers van ARBO centrum

De prijzen van poederblussers zijn vaak uiteenlopend en goedkoop is vaak ook duurkoop. ARBOwinkel heeft voor jou een assortiment betaalbare brandblusapparaten aan zeer scherpe prijzen die stuk voor stuk uitblinken in duurzaamheid. Alle modellen zijn bestand tegen barre weersomstandigheden, slagvast en het omhulsel is voorzien van een laag polyesterhars lak die volledig onschadelijk is en vriendelijk voor het milieu. Al onze poederblussers zijn eenvoudig te hanteren zodat je ze razendsnel kunt inzetten bij de eerste signalen van brand. Ook de goedkope poederblussers zijn steeds nauwkeurig gekeurd en voldoen helemaal aan de strenge veiligheidsnormen.

Ze zijn, net als alle andere blusapparaten, klaar voor gebruik wanneer je ze aan huis laat leveren of ophaalt in ons bedrijf. Vanaf een bedrag van € 149.00 worden alle apparaten en toebehoren gratis thuis of in je bedrijf geleverd en indien je in de buurt woont, kun je de bestelling uiteraard afhalen bij onze logistiek centrum in Veenendaal. Ook krijg je bij elke bestelling een gratis cadeau als dank voor je vertrouwen. Heb je een bedrijf en regel je de betaling liever achteraf, dan is dat geen enkel probleem.

Laat je poederblusser keuren door ons

Heb je lange tijd een poederblusser hangen, dan bestaat de kans dat het poeder gaat inklinken. Dit zorgt ervoor dat, indien je hem dringend nodig hebt bij brand, het poeder niet naar buiten gestuwd wordt en de brand niet zal blussen. De raad om het poeder los te kloppen met een paar flinke tikken op het apparaat is ten zeerste af te raden. Deze verantwoordelijkheid kun je als bedrijf niet nemen en zou wel eens kunnen betekenen dat een klein brandje ontaard in een uitslaande brand.

Het is bij wet verplicht om, wanneer je brandblussers in het bedrijf hebt, deze regelmatig te laten keuren door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Of het nu gaat om een groot bedrijfspand, een fabriek, een winkel of horecazaak, het is vooral voor jouw veiligheid en dat van je werknemers en klanten, dat je deze keuring toevertrouwt aan mensen die hierin bedreven zijn en dagelijks zulke toestellen keuren. Om een poederblusser op een correcte manier te kunnen keuren, is het belangrijk dat het grondig gekend is door degene die de behandeling uitvoert.

Bij ARBOwinkel wordt elke brandblusser gecontroleerd of hij voldoet aan de eisen en richtlijnen die de wet hierbij voorschrijft. Voor kleine blusapparaten is het nodig dat zij tweejaarlijks opnieuw onder de loep genomen worden. Voel je je veiliger bij een jaarlijkse keuring, kan dat uiteraard ook maar er is geen enkele wet die dit voorschrijft. Het keuren van je brandblussers heeft een groot aantal voordelen; ARBOwinkel onderhoud alle merken, je krijgt niet alleen een certificaat maar ook een rapport mee, wij werken enkel met REOB gecertificeerde mechaniekers en je kunt terecht bij meer dan tien vestigingen, verspreid over heel Nederland. Van alle keuringen worden gedetailleerde logboeken bijgehouden die, zodra het nodig is, snel kunnen geraadpleegd worden. Let wel: Het gebeurt vaak dat bedrijven zich uitgeven als een REOB gecertificeerd keuringsstation maar dat is helaas niet altijd waar. Zij gebruiken hetzelfde logo en alles ziet er heel betrouwbaar uit maar toch is het nodig dat je voorzichtig bent, vooral bij brandblussers die zwaar onder de prijs verkocht worden. ARBOwinkel staat niet alleen bekend om zijn eerlijke handel drijven maar ook voor betrouwbaarheid en daarom kun je ons terugvinden op de website van Kiwa.

Heb je meerdere blusapparaten in je bezit en wil je graag geïnformeerd worden over de kostprijs van een keuring, dan kun je een offerte aanvragen via onze website.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company