Terug

ONTVANG 50 MONDKAPJES BIJ EEN BESTELLING BOVEN DE €50,-

  • Een showroom in Ede
  • Achteraf betalen voor bedrijven
  • Snelle levering door eigen voorraad

Beademingsmasker

Koop gemakkelijk online een Beademingsmasker op ARBOwinkel.nl

Filters

Een Kiss of Life kopen

Het aanschaffen van een Kiss of Life is zeer voordelig. Zo heb je voor slechts 9,95 euro al 5 stuks van de Kiss of Life. In sommige shops worden Kisses of Life aangeboden voor 3 tot 8 euro per stuk, maar op ARBOwinkel.nl zijn de Kisses of Life veel voordeliger. Door meerdere exemplaren te kopen, kun je altijd een Kiss of Life bij je dragen. Zo kun je er een aan je sleutelbos hangen, maar je kunt ook een Kiss of Life als een klein cadeautje weggeven. De Kisses of Life worden verkocht per 5 stuks, waardoor je ze aan meerdere mensen kunt weggeven. Op deze manier vergroot je niet alleen je eigen veiligheid, maar ook dat van anderen. In vele situaties speelt het gebruik van een Kiss of Life een cruciale rol, waardoor het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen een Kiss of Life bij zich dragen. Zo is het aanschaffen van een Kiss of Life de eerste stap naar het redden van vele mensenlevens!

Wat is een Kiss of Life?

Een beademingsdoekje van Kiss of Life is verwerkt in een sleutelhanger. Deze sleutelhanger moet iedereen aan zijn of haar sleutelbos hebben, zodat je altijd goed voorbereid bent wanneer een reanimatie noodzakelijk is. Je hebt door middel van een zeer handige Kiss of Life sleutelhanger namelijk altijd een beademingsdoekje bij. Daarnaast voorkomt een Kiss of Life direct contact met een slachtoffer bij beademing. Op deze manier is een Kiss of Life een hygiënische barrière tussen jezelf en het slachtoffer, omdat je niet in contact komt het het slachtoffer en diens eventuele bloed of braaksel. Hierdoor kan je eventuele overdracht van ziekten voorkomen en hoef je niet te twijfelen of je wel of niet moet beademen, dit maakt het beademen veel minder moeilijk en beangstigend.

Een Kiss of Life sleutelhanger is erg handig, omdat het veel kleiner is dan een normaal beademingsmasker. Kisses of life zijn beademingsdoekjes van plastic met of zonder éénrichtingsklep. Het semi-transparante gelaatsschild en éénrichtingsklep maken het de helper veel gemakkelijker om de kleur van de lippen visueel te controleren. De elastische oorband past precies over de oren van de patiënt, waardoor het masker goed op zijn plaats kan worden gehouden. Daarnaast helpt het contact met eventueel speeksel, bloed of braaksel van de patiënt te vermijden. Door een Kiss of Life aan je sleutelbos vast te maken, kun je altijd en overal iemand reanimeren, maar iemand anders zou jou ook kunnen reanimeren. Het dragen van een Kiss of Life sleutelhanger vergroot zo de veiligheid van een ander, maar ook je eigen veiligheid.

Voor de ervaren ehbo'er is een Kiss of Life sleutelhanger een zeer handig hulpmiddel. Normaal gesproken gaan er verschillende gedachten door het hoofd van een ehbo'er, maar door middel van een Kiss of Life kunnen bepaalde gedachten uitgesloten worden. Zo hebben sommige mensen er bezwaar tegen om op de mond te reanimeren. Veel voorkomende gedachten zijn bijvoorbeeld 'Wordt ik op deze manier niet besmet met een eventuele ziekte?' of 'Ik kan niet direct op de mond beademen! Stel nou dat ik braaksel of bloed in mijn mond krijg, dat zou eventueel een ziekte veroorzaken en dat is geen prettig idee.' Deze gedachten kunnen door middel van een Kiss of Life uitgesloten worden. Bovendien kunnen de standaard resuscitatie technieken zonder wijziging toegepast worden op het slachtoffer.

Helaas zijn er maar weinig mensen die een Kiss of Life bezitten of die in staat zijn om te reanimeren. Dit is erg jammer, omdat een Kiss of Life vele mensenlevens kan rennen. Daarnaast is een Kiss of Life een erg licht beademingsmasker in een zeer klein formaat. Het zit namelijk verpakt in een soort tasje met een grootte van ongeveer 3 cm bij 3 cm. Bovendien zit er een ringetje aan het tasje bevestigd, waardoor je het gemakkelijk aan je sleutelbos zou kunnen hangen. Ook is het mogelijk om de Kiss of Life in de zak van een kledingstuk de dragen, een kleine handtas of een eerste hulp kit. Het is dus een kleine moeite om een Kiss of Life aan te schaffen. Daarom is het erg teleurstellend dat zo weinig mensen een Kiss of Life bij zich dragen, omdat het in sommige situaties gewoonweg mensenlevens kan redden. Denk hierbij niet alleen aan het leven van een volwassene, maar ook van een kind.

Hoe gebruik je een Kiss of Life in 5 stappen?

1. Haal de Kiss of Life uit het tasje:

Een Kiss of Life is zeer handig in gebruik. De Kiss of Life zit in een tasje, waardoor je het alleen maar open hoeft te trekken aan de hand van het klittenband-lipje.

2. Vouw het beademingsmasker uit:
Vervolgens kun je het beademingsmasker uit het tasje halen. Door het beademingsmasker uit te vouwen, kun je zien dat er vaak op het masker een gezicht op geprint staat. Zo weet de helper op welke manier het masker op het gezicht van de patiënt geplaatst moet worden. Een andere manier om erachter te komen hoe het masker op het gezicht geplaatst moet worden, is door de beschrijving in woorden op het product te lezen. Dit is in de meeste gevallen geen optie, omdat er snel gehandeld moet worden. Daarom staat er een gezicht op het masker geprint, zodat het sneller en makkelijker is voor de helper.

3. Bevestig (eventueel) de twee elastiekjes aan de oren van de patiënt:
Aan sommige Kisses of Life zitten elastiekjes aan allebei de kanten gevestigd (linker en rechter kant), deze kunnen aan de oren van de patiënt bevestigd worden. Op deze manier zal de Kiss of Life tijdens het reanimeren goed blijven zitten.

4. Plaats het plastic ventiel op de mond van de patiënt:
De volgende stap is het plaatsen van het harde plastic ventiel op de mond van de patiënt. Andere varianten van de Kiss of Life bestaan uit een materiaal van membraan om de helper te beschermen. Beide varianten van de Kiss of Life zijn veilig, maar de laatste variant heeft vaak de voorkeur van de helper. Daarnaast zijn er in sommige shops verpakkingen in hardcase variant te koop.

5. Start met het reanimeren van het slachtoffer:

Handig om te weten is dat het van belang is dat je het beademingsdoekje weggooit na gebruik. Dit is hygiënischer voor een toekomstig slachtoffer, omdat het het verspreiden van eventuele infecties of ziekten kan voorkomen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »