Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Rookmelder kopen

Rookmelders zijn verplicht vanaf 01-07-2022 in iedere woning. Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste rookmelders. Van slimme rookmelders tot nano rookmelders. Hieronder vind je het overzicht.

Filters

Rookmelder kopen: Een noodzakelijke investering in brandveiligheid

Als het gaat om brandveiligheid in huis, is een rookmelder kopen een van de belangrijkste investeringen die je kunt doen. Een rookmelder is een apparaat dat brand detecteert en een luid alarm laat afgaan om de aanwezigen te waarschuwen. Op deze manier kan er snel actie worden ondernomen om levens te redden en schade aan eigendommen te voorkomen.

In dit artikel bespreken we waarom een rookmelder kopen belangrijk is, welke soorten rookmelders er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een rookmelder.

Waarom een rookmelder kopen?

Een rookmelder kopen is een noodzakelijke investering in brandveiligheid. Branden kunnen snel en onverwacht ontstaan en het is daarom belangrijk om vroegtijdig te kunnen waarschuwen, zodat je tijdig in actie kunt komen. Een rookmelder kan levens redden en schade aan eigendommen voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste dodelijke slachtoffers van brand stikken door rook en niet door de vlammen zelf?

Soorten rookmelders

Er zijn verschillende soorten rookmelders op de markt. De meest voorkomende zijn de optische rookmelders. Een optische rookmelder reageert op rookdeeltjes die in een kamer hangen. 

Daarnaast zijn er ook gecombineerde rookmelders op de markt. Deze rookmelders combineren de optische en ionisatie technologie, waardoor ze nog gevoeliger zijn voor het detecteren van brand.

Waar op letten bij het kopen van een rookmelder?

Bij het kopen van een rookmelder zijn er een aantal belangrijke dingen om op te letten. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de rookmelder voldoet aan de Europese norm EN14604. Dit is een kwaliteitsnorm die ervoor zorgt dat de rookmelder betrouwbaar is en goed functioneert.

Ten tweede is het belangrijk om te letten op de levensduur van de batterij. Veel rookmelders werken op batterijen en het is daarom belangrijk om te controleren hoe lang de batterij meegaat. Het is aan te raden om te kiezen voor een rookmelder met een lange levensduur van de batterij.

Ten derde is het belangrijk om te overwegen waar je de rookmelder wilt plaatsen. Het wordt aanbevolen om in elke kamer een rookmelder te plaatsen, inclusief de gangen en trappenhuizen. Ook is het belangrijk om de rookmelder op de juiste hoogte te plaatsen. Dit is meestal op het plafond, op minimaal 30 centimeter afstand.

Rookmelders van ARBOwinkel.nl

Een rookmelder is een belangrijk apparaat om in huis te hebben. Het kan levens redden door een waarschuwing te geven bij rookontwikkeling en zo vroegtijdig een brand te detecteren. Bij ARBOwinkel.nl kan je terecht voor hoogwaardige rookmelders van verschillende merken en types. Hier zijn enkele redenen waarom je een rookmelder zou moeten kopen bij ARBOwinkel.nl.

 1. Kwaliteitsproducten: Bij ARBOwinkel.nl worden alleen rookmelders van hoge kwaliteit verkocht. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de rookmelder die u koopt betrouwbaar en duurzaam is. Zo weet je zeker dat je een product van hoge kwaliteit koopt dat je jarenlang kunt gebruiken.

 2. Uitgebreid assortiment: ARBOwinkel.nl biedt een uitgebreid assortiment rookmelders aan. Dit betekent dat je de keuze hebt uit verschillende merken, types en prijsklassen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige rookmelder of een geavanceerdere variant, je vindt het allemaal bij ARBOwinkel.nl.

 3. Deskundig advies: De medewerkers van ARBOwinkel.nl zijn deskundig en kunnen jou helpen bij het kiezen van de juiste rookmelder. Zij kunnen jou adviseren over de verschillende merken en types rookmelders en kunnen je helpen bij het kiezen van de beste optie voor elke situatie.

 4. Snelle levering: ARBOwinkel.nl levert snel en betrouwbaar. Als je vandaag een rookmelder bestelt, wordt deze in de meeste gevallen de volgende werkdag al geleverd. Dit betekent dat je snel over de benodigde veiligheidsmaatregelen kunt beschikken.

 5. Betaalbaar: Bij ARBOwinkel.nl kan je een rookmelder kopen tegen een betaalbare prijs. Hierdoor hoef je geen hoge kosten te maken om uw huis veiliger te maken. Daarnaast worden er regelmatig kortingen aangeboden, waardoor je nog voordeliger uit bent.

Kortom, een rookmelder kopen bij ARBOwinkel.nl is een verstandige keuze. Je kan erop vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct koopt tegen een betaalbare prijs, met deskundig advies en snelle levering. Neem vandaag nog een kijkje in het assortiment en zorg voor extra veiligheid in jouw huis of bedrijfspand.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company