Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waarbij een veiligheidspet handiger is dan een bouwhelm

3 situaties waarbij een veiligheidspet handiger is dan een bouwhelm

Om je hoofd goed te beschermen kun je verschillende soorten bescherming dragen. Twee van de meest bekende hiervan zijn een bouwhelm en een veiligheidspet. Maar wanneer kies je nu voor welke optie? Er zijn situaties waarbij een veiligheidspet handiger is dan een bouwhelm. Dit zijn er drie.

Wanneer er geen sprake is van valgevaar

Een bouwhelm is de stevigste soort hoofdbescherming. Deze helm dient met name om het hoofd te beschermen bij valgevaar. Is er tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden geen risico op vallende objecten? Dan kun je kiezen voor een veiligheidspet.

Een veiligheidspet is in die situaties handiger. Dit terwijl deze je hoofd goed beschermt tegen stoten. Voor sommige beroepen, denk bijvoorbeeld aan een loodgieter, is een bouwhelm helemaal niet handig. Je kunt met een bouwhelm op bijvoorbeeld minder makkelijk met je hoofd op krappe plekken komen. 

Wanneer draagcomfort belangrijk is

Is het belangrijk dat je goede hoofdbescherming draagt die wel comfortabel is? Kies dan voor een veiligheidspet. Een veiligheidspet biedt meer draagcomfort dan een bouwhelm. Dit kan belangrijk zijn in situaties waarin je veel moet bewegen. Met een veiligheidspet ben je verzekerd van hoofdbescherming die net zo comfortabel draagt als een normale baseball pet. 

Wanneer je onopvallende bescherming nodig hebt

Soms is discretie belangrijk. Er zijn situaties denkbaar waarin het belangrijk is om je hoofd goed te beschermen, maar zonder dat mensen dit zien. Een veiligheidspet is dan uiteraard veel handiger dan een bouwhelm. Met een bouwhelm ziet iedereen dat je bescherming draagt. Met een veiligheidspet niet.

Schaf jouw veiligheidspet aan in onze webshop

Naast deze drie situaties kun je natuurlijk ook nog andere redenen hebben om een veiligheidspet te dragen. Wij hebben altijd de perfecte pet voor je. Je vindt deze in onze webshop. Je kunt ook kiezen voor een extra handige pet met korte klep. In dat geval wordt je zichtveld nauwelijks beperkt. Ook dat kan een voordeel zijn ten opzichte van een bouwhelm.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company