Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 situaties waarbij je snel een verbanddoos nodig hebt

4 situaties waarbij je snel een verbanddoos nodig hebt

Iedereen kent het algemene belang van een verbanddoos. Bedrijven zijn verplicht om een verbanddoos in huis te hebben. Particulieren niet, maar dat neemt niet weg dat het absoluut verstandig is om een goede verbanddoos aan te schaffen. Denk maar eens aan de onderstaande 4 situaties waarbij je snel een verbanddoos nodig hebt.

Een snijwond, schaafwond of bloedende wond

Een verbanddoos biedt hulp bij elke wond die bloedt. Denk aan een snijwond, een schaafwond of een bloedende wond. In de verbanddoos vind je alle middelen om het bloeden te stoppen en je kleding te beschermen. Dat kan een pleister zijn of een gaas plus verband.

 

Een verstuiking

Naast het verbinden van wonden, kan verband ook worden aangebracht als drukverband. Heb je een verstuiking opgelopen aan je enkel, dan kun je zorgen voor extra stevigheid door een drukverband aan te leggen. Dit doe je met behulp van watten en zwachtelverband. Een drukverband zorgt voor stevigheid en verlichting. Dankzij de laag met watten wordt de druk van de zwachtel evenredig verdeeld. Hoe je precies een goed drukverband aanlegt, lees je in deze blog.

 

Een brandwond

Bij veel brandwonden hoef je niets te doen, behalve koelen, koelen en nog eens koelen. Het kan wel nodig zijn dat je de brandwond afdekt. Hiervoor kun je vet gaas gebruiken. Je doet dit in afwachting van de hulpdiensten en/of om de wond te beschermen. Gebruik hier altijd vet gaas voor, dat je in je verbanddoos vindt. Andere middelen kunnen aan de wond gaan verkleven en dat wil je absoluut niet hebben.

 

Een mogelijke infectie

Heb je een vuile wond, dan wil je deze schoonmaken. In principe is uitspoelen met water hiervoor voldoende. Door de wond goed en overvloedig schoon te spoelen met water, zul je vrijwel altijd al het vuil kunnen verwijderen. Rondom de wond kan er vuil achterblijven en dat kan zorgen voor infectiegevaar. Met desinfectant uit je verbanddoos kun je veilig vuil rondom een wond verwijderen. Denk erom dat je in principe niet de wond zelf hiermee behandelt. Eventueel kan dat wel, bijvoorbeeld met wat Betadine (Jodium), waarna je de wond goed uitspoelt met water.

 

Vind de geschikte verbanddoos voor jou

Ben je op zoek naar een geschikte verbanddoos? In onze webshop vind je verbanddozen voor tal van toepassingen. Voor thuisgebruik, maar ook voor gebruik in verschillende sectoren en bedrijven.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company