Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

In deze situaties is een bouwhelm verplicht

In deze situaties is een bouwhelm verplicht

Over het nut van een bouwhelm hoeven we niet te discussiëren. Er zijn tal van plaatsen waar het dragen van een bouwhelm verplicht is. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een bouwhelm is in veel gevallen een onmisbaar PBM en de beste manier om je hoofd te beschermen. Maar in welke situaties is een bouwhelm verplicht?

Voorbeelden van situaties waarin een bouwhelm verplicht is

Er is geen vaste lijst van situaties waarin een bouwhelm verplicht is. Of een bouwhelm verplicht is of niet, is afhankelijk van bepaalde risico’s. Is er sprake van één (of meerdere) algemene risico’s uit de onderstaande opsomming, dan zal een bouwhelm verplicht zijn:

 • Wanneer er sprake is van gevaar door vallend objecten
 • Wanneer er wordt gewerkt met hoge machines
 • Op plaatsen waar er een risico is op het stoten van het hoofd
 • Op plaatsen waar het hoofd bekneld kan raken
 • Waar er een risico is op het maken van een val

Wie bepaalt de verplichting?

in de praktijk komt het er op neer dan op zeer veel plekken de bouwhelm verplicht is. Maar wie bepaalt die verplichting? Hiervoor is de uitvoerder verantwoordelijk. De verantwoordelijke uitvoerder zal door middel van universele borden duidelijk maken dat het dragen van een bouwhelm verplicht is voor iedereen die op de locatie werkt of deze bezoekt. Dit gebeurt met een rond, blauw bord met daarop een pictogram van een witte helm.

Ook verstandig wanneer het niet verplicht is

Op veel plekken is het verplicht om een bouwhelm te dragen. Wanneer het niet verplicht is, kan het alsnog verstandig zijn om een bouwhelm te dragen. Niemand houdt je tegen. Investeren in veiligheid is nooit verkeerd en je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen dan onnodig risico nemen. Het dragen van de helm kan bovendien zorgen voor meer gemoedsrust. Je weet zeker dat je goed beschermd bent. De helm beschermt namelijk niet alleen tegen een impact, maar ook onder andere tegen hitte, straling en schadelijke stoffen.

Schaf jouw bouwhelm aan in de webshop

Heb jij een goede bouwhelm nodig? Bekijk dan de bouwhelmen in onze webshop. Wij leveren niet alleen diverse soorten helmen, maar ook bouwhelmen in diverse kleuren. Op de bouwplaats corresponderen de kleuren namelijk met bepaalde functies.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company