Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 situaties waarbij je een reddingsdeken gebruikt

4 situaties waarbij je een reddingsdeken gebruikt

De term “reddingsdeken” zegt voor een groot gedeelte al genoeg. Dit is een warmte-isolerende deken die je gebruikt bij slachtoffers van een ongeval. Maar wanneer gebruik je deze nu precies en wat is het nut hiervan? Dit zijn 4 situaties waarbij je een reddingsdeken gebruikt.

Bij onderkoeling

Een reddingsdeken is een thermische deken. De deken heeft een zilverkleurige en een goudkleurige zijde. De zilverkleurige zijde houdt warmte vast. Is een slachtoffer onderkoeld, dan kun je hem/haar inwikkelen in de reddingsdeken met de zilveren kant naar het lichaam gericht. Dit zal ervoor zorgen dat het slachtoffer opwarmt. Is er sprake van zonlicht, dan is de reddingsdeken extra effectief omdat de gouden zijde warmte absorbeert en doorgeeft.

 

Bij oververhitting

Wist je dat je een reddingsdeken ook kunt gebruiken om oververhitting tegen te gaan? Dat was misschien nog niet in je opgekomen, maar ook in een situatie van oververhitting kun je een reddingsdeken gebruiken. Wikkel het slachtoffer dan niet in, maar gebruik de reddingsdeken om schaduw te creëren. Door de zilveren kant naar de zon te richten wordt het merendeel van het zonlicht gereflecteerd en blijft het achter de deken koeler.

Om een slachtoffer warm te houden

Een reddingsdeken kan worden gebruikt om een slachtoffer warm te houden. Dus niet alleen wanneer een slachtoffer al onderkoeld is en weer moet opwarmen. Je kunt de deken ook gebruiken om onderkoeling tegen te gaan. Denk aan een situatie waarbij een slachtoffer op de grond ligt in afwachting van de hulpdiensten. Door een reddingsdeken te gebruiken, blijft het slachtoffer zo warm en comfortabel mogelijk. Is er geen sprake van een botbreuk of mogelijk rug-, nek- of hoofdletsel, dan kun je proberen om het slachtoffer in de deken te wikkelen. Bij twijfel wikkel je het slachtoffer niet in, maar leg je de deken over hem/haar heen. 

Bij bescherming en privacy bij bepaalde werkzaamheden

Bij reddingsdekens denken we vaak aan het warm houden van slachtoffers. En terecht, maar zo’n deken is multifunctioneel. Hij is in de eerste plaats natuurlijk bedoeld om een slachtoffer warm te houden. Hij kan echter ook (eerste)hulpverleners bescherming bieden. De deken is namelijk groot genoeg om een persoon helemaal mee in te wikkelen. Dit betekent dat hij ook groot genoeg is om personen af te schermen. Zo kunnen hulpverleners de deken gebruiken om zich te beschermen tegen bijvoorbeeld de brandende zon terwijl zij hulpverlenen, maar vooral kun je de deken gebruiken om slachtoffers en hulpverleners af te schermen van nieuwsgierige blikken en telefoons. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit nodig is, maar in deze moderne tijden worden ongevallen maar al te vaak gefilmd en worden de beelden hiervan gedeeld. Met een reddingsdeken kun je privacy creëren en dat werkt voor zowel slachtoffer als hulpverleners geruststellend.

Bestel je reddingsdeken bij ARBO winkel

Het is altijd verstandig om een reddingsdeken in huis te hebben. Hij neemt niet veel plaats in beslag, maar is desalniettemin geen standaard onderdeel van de meeste EHBO koffers. Wil je een losse deken bestellen, doe dit dan direct in de webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company