Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Oog spoelen

Oog spoelen

De ogen zijn misschien wel het kwetsbaarste lichaamsdeel dat je hebt. Het is in veel gevallen dus noodzakelijk dat de ogen goed beschermd worden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden waarbij er sprake is van een risico op oogletsel.

Met de juiste veiligheidsbril zorg je voor goede bescherming. Maar 100% zekerheid heb je nooit. Daarom is het belangrijk dat je in risicovolle omgevingen niet alleen een veiligheidsbril draagt, maar dat er ook de mogelijkheid is tot oog spoelen in geval van een calamiteit. De ogen spoelen kan met behulp van diverse middelen.

Oog spoelen in een oogspoelstation

Op locaties waar er sprake is van risico op oogletsel, is meestal een oogspoelstation aanwezig. Een oogspoelstation is een vaste plek waar de ogen gespoeld kunnen worden. Omdat dit station is aangesloten op de waterleiding, biedt een oogspoelstation een onuitputtelijke hoeveelheid water om de ogen grondig mee te spoelen.


Soms zijn er ook mobiele oogspoelstations. Deze zijn voorzien van een royale hoeveelheid water of oogspoelmiddel, zonder dat zij op het waterleidingnet zijn aangesloten. Dergelijke stations kunnen overal, dus ook op locatie, worden geïnstalleerd.

Spoelen met flessen

Zeer gebruikelijk zijn oogspoelflessen. Deze flessen kunnen overal mee naartoe worden genomen. Oogspoelflessen bevatten een lichaams gelijkende vloeistof waarmee de ogen kunnen worden uitgespoeld.

Hoe moet je je oog spoelen?

Wanneer het oog in contact is gekomen met een klein deeltje of een schadelijke stof, is het belangrijk om overvloedig uit te spoelen. Overvloedig betekent ook echt overvloedig. Gaat het om een vast deeltje dat in het oog is gekomen, zoals een hout- of ijzersplinter dan dien je te spoelen totdat alle deeltjes uit het oog zijn. Met een beetje geluk is dat al na enkele seconden, maar soms duurt het een stuk langer. In het geval van een schadelijke stof is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er echt helemaal geen resten achterblijven. Daarom kan het noodzakelijk zijn om minimaal tien minuten goed te spoelen of, in het geval van een oogspoelfles, totdat de fles helemaal leeg is.

 

Schaf jouw oogspoelmiddelen aan in de webshop van ARBO winkel, of in onze fysieke winkel in Ede.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company