Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

De eventuele gevolgen als je geen koolmonoxidemelder hebt

De eventuele gevolgen als je geen koolmonoxidemelder hebt

De juiste melders helpen je om veilig te blijven. Of het nu gaat om privégebruik of zakelijk gebruik. Iedereen is bekend met brandmelders. Brandmelders zijn ook verplicht. Maar brand is niet het enige gevaar. Koolmonoxide is een potentieel gevaar in alle panden waar sprake is van verbranding van gas of hout. Een koolmonoxidemelder is een verstandige investering voor iedereen. Heb je er nog geen, dan is het absoluut aan te raden om hem zo snel mogelijk aan te schaffen. Dit zijn de eventuele gevolgen als je geen koolmonoxidemelder hebt.

Koolmonoxide kun je zelf niet opmerken…

Koolmonoxide is een kleur-, geur- en reukloos gas. Dit betekent dat je niet in staat bent om het op te merken. Koolmonoxide is zeer gevaarlijk voor mensen en dieren. Een koolmonoxidemelder fungeert als belangrijke waarschuwing.

… totdat het te laat is

Want wat zijn de eventuele gevolgen als je geen koolmonoxidemelder hebt? Omdat koolmonoxide zo gevaarlijk is, maar je het niet opmerkt, kunnen de gevolgen letterlijk fataal zijn. Een koolmonoxidemelder geeft een waarschuwing wanneer er koolmonoxide wordt gemeten in de lucht. Dit gebeurt gelukkig voordat je de gevolgen hiervan ervaart.

Wanneer de meter alarm slaat, is het belangrijk om de ruimte direct zo veel mogelijk te ventileren. Zet deuren en ramen open en zoek een andere ruimte op. Ook is het belangrijk om de bron van de koolmonoxide op te sporten en het probleem te verhelpen. Koolmonoxide ontstaat bij een onvolledige verbranding. Het is dus meestal een probleem met bijvoorbeeld een CV-ketel of haard. Sluit de bron af en schakel direct een specialist in. Door de ruimte(s) goed te ventileren zal het koolmonoxidegehalte dalen.

Wanneer je niet ingrijpt, loopt je het risico op koolmonoxidevergiftiging. Dit kan leiden tot verstikking. Voordat dit gebeurt, zul je slaperig worden en je gedesoriënteerd voelen. Niet veel later val je in slaap. Daarna treedt verstikking op omdat er te weinig zuurstof in de lucht is. Je zult hiervan niets merken; je wordt namelijk niet wakker. Zo gevaarlijk is koolmonoxide dus. 

Schaf jouw koolmonoxidemelder aan in de webshop

Het horrorscenario uit de vorige alinea kun je gelukkig eenvoudig voorkomen. Door een koolmonoxidemelder aan te schaffen. Het is een kleine investering die levens kan redden. Kijk daarom direct in de webshop en schaf jouw exemplaar aan.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company