Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Wat is PBM?

  • Door Mark
  • 28 / 01 / 2021 0
Wat is PBM?

Draag jij je PBM wel? Heb jij geen idee wat hiermee wordt bedoeld en vraag jij je af: wat is PBM? Lees dan verder.

PBM is een veelgebruikte term in sectoren en beroepen waarin werknemers een vorm (of meerdere vormen) van bescherming moeten dragen. PBM staat voor “persoonlijke beschermingsmiddelen.” PBM zijn veelomvattend. Ze kunnen op of aan het lichaam worden gedragen. Sommige persoonlijke beschermingsmiddelen zijn universeel, andere zeer specifiek of functiegebonden. Lees hier over veel gebruikte PBM.

Wat is PBM? De bekendste voorbeelden

De term PBM was je misschien nog niet bekend; de voorbeelden ken je ongetwijfeld. Enkele van de bekendste BPM zijn bijvoorbeeld veiligheidsbrillen, veiligheidsschoenen en veiligheidshelmen. PBM zijn zeer veel voorkomend. Ook een tuinman draagt bijvoorbeeld al PBM, in de vorm van werkhandschoenen.

Deze drie PBM worden in zeer veel sectoren en door talloze medewerkers gebruikt. Wie nog niet zo bekend is in de wereld van PBM zal misschien verbaasd zijn door het grote aantal verschillende soorten per categorie.

Zo is een veiligheidsbril nooit zomaar een veiligheidsbril. Wist je bijvoorbeeld dat je veiligheidsbrillen ook op sterkte kunt krijgen? Ook veiligheidsschoenen komen in diverse categorieën. Zo zijn er schoenen die beschermen tegen vocht, tegen vallen en stoten (met harde neuzen), of veiligheidsschoenen met een speciale anti-slipzool. Ook qua veiligheidshelmen heb je heel wat te kiezen. Van een eenvoudige kunststof stoothelm tot zeer geavanceerde helmen van bijzonder sterke materialen en met dempende lagen.

Naast dit soort algemeen bekende PBM, heb je ook nog vrij specifieke beschermingsmiddelen. Een goed voorbeeld hiervan is valbeveiliging. Valbeveiliging wordt gedragen door mensen die op hoogwerkers werkzaam zijn, om te voorkomen dat zij een val uit de bak kunnen maken.

Bestel je PBM bij ARBO winkel

ARBO winkel verkoopt vrijwel alle soorten PBM. Bestel de door jou benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen snel en eenvoudig in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company